Der ydes automatisk søskendetilskud til familier med mere end et barn i dagtilbud, i privat pasning med tilskud efter dagtilbudsloven og skolefritidsordninger.
Dagtilbudsloven § 85. Kommunalbestyrelsen skal efter ansøgning give et yderligere tilskud som søskendetilskud til forældre med mere end et barn i dagtilbud, fritidshjem, SFO (skolefritidsordning) eller privat pasning.
Der ydes ikke søskendetilskud til den dyreste plads – søskendetilskud ydes til de billigste pladser og lægges oven i grundtilskuddet.
Herudover kan gives fripladstilskud af behandlingsmæssige grunde, når et barn med betydeligt eller varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne af behandlingsmæssige årsager har ophold i et dagtilbud.
Socialpædagogisk fripladstilskud kan gives, når
- barnets ophold i dagtilbud er særlig påkrævet af sociale eller pædagogiske grunde og
- betalingsspørgsmålet vanskeliggør barnets ophold eller forbliven i dagtilbuddet.
Privat pasning:
I stedet for at benytte en plads i et kommunalt dagtilbud kan forældre vælge at modtage et økonomisk tilskud til brug for en privat pasningsordning.
Kerteminde Kommune har besluttet at give tilskud fra 0 til 2,10 år, hvor tilskuddet til privat pasning beregnes som 75 % af den dokumenterede pasningsudgift.
Det maksimale tilskud for fuldtidspasning udgør i 2020, 5302 kr. pr. måned.
Der kan maksimalt udbetales tre tilskud til samme husstand. Aftaler mellem forældrene og den private pasningsordning skal godkendes af Kerteminde Kommune, der ligeledes fører tilsyn med ordningen. Kerteminde Kommune tilbyder forældre, der har ansat en privat børnepasser administration af ordningen mod et fradrag i tilskuddet.
Pasning over kommunegrænsen:
Forældre har ret til at benytte et dagtilbud i en anden kommune.
Ved brug af et dyrere dagtilbud i en anden kommune end opholdskommunen betaler forældrene forskellen mellem opholdskommunens samlede tilskud og bruttodriftsudgiften
pr. plads i det benyttede dagtilbud. Vælges derimod et billigere dagtilbud tildeles der procentuelt tilskud svarende til prisen for den benyttede plads.
Ved benyttelse af skolefritidsordning i en anden kommune opkræves forældrene prisen for den benyttede plads.
Når forældre vælger at bevare en plads i et dagtilbud i fraflytningskommunen skal både fraflytningskommune og tilflytningskommune straks informeres, idet det er opholdskommunen, der opkræver og beregner forældreandelen samt tildeler eventuelle tilskud.